• Osa 3: Varhaiskasvatusyksikön linjaukset


    Viimeisessä osassa hypätään koko varhaiskasvatusyksikön tasolle. Yhteisten linjauksien sopiminen koko yksikön tasolla luo hyvät perustukset ruokakasvatukselle. Kun ruokakasvatuksen tavoitteet kirjataan yksikön vuosisuunnitelmaan, mahdollistuu johdonmukainen ja varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteita tukeva ruokakasvatus. Näin voidaan sopia selvät yhteystyökuviot ruokapalvelujen ja muiden sidosryhmien kanssa. 

    Mikä on nykytilamme?

    Suunnitelman laatiminen kannattaa aloittaa tämänhetkisen tilanteen arvioinnista. Koko yksikön ruokakasvatuksen nykytilan ja kehitystarpeiden arviointiin soveltuu Nykytila-työkalu (klikkaa tästä sivustolle). Tehkää arviointi työryhmänä, johon kuuluu ainakin päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen opettajia, varhaiskasvatuksen sosionomeja, varhaiskasvatuksen lastenhoitajia ja ruokapalvelun työntekijä. Varatkaa arviointiin noin 30–45 minuuttia. 

    Katso alta esittelyvideo Nykytila-työkalusta!

     

     


    Nykytilan arvioinnin perusteella voitte sopia, mitä ruokakasvatuksen alueita haluatte kehittää. Myös tässä yhteydessä ruokakasvatuksen suunnittelun tukena voi käyttää ruokakasvatuksen vuosikelloa.