• Ennakkotehtävät


    Kurssi alkaa kahdella ennakkotehtävällä, joiden kautta pääset pohtimaan ruokakasvatuksen nykytilaa sekä mahdollisia kehityskohteita. Tarvitset tehtäviä varten tulostimen, sekä kaksi eri väristä kynää (esim. sininen ja punainen).

    Tehtävä 1: Minä & ruokakasvatus

    Tulosta tehtäväsivu (PDF) tästä! Tässä tehtävässä pohditaan, miten ja millaisissa tilanteissa ruokakasvatusta tapahtuu tällä hetkellä, ja mitä olisit juuri nyt kiinnostunut kokeilemaan. Sinun ei tarvitse osata vastata jokaiseen kohtaan.

    Jos teet kurssia yhdessä tiimisi kanssa, voitte keskustella aiheesta vielä yhdessä. Tässä voi käyttää apuna Me & ruokakasvatus -tehtäväsivua. Luokaa keskustelunne perusteella yhteinen näkemys siitä, missä tilanteissa teidän ryhmässänne jo toteutetaan ruokakasvatusta, ja missä sitä voisi kokeilla tai vielä lisätä. 

    Tehtävä 2: Onnistuneen ruokakasvatuksen edellytykset

    Tulosta tehtäväsivu (PDF) tästä! Seuraavaksi mietitään onnistuneen ruokakasvatuksen edellytyksiä ja sitä, miten ne mielestäsi toteutuvat tällä hetkellä.

    Voit pohtia asiaa yhdessä tiimisi kanssa, esimerkiksi tätä pohjaa hyödyntäen. Luokaa sen ohjeiden avulla yhteinen näkemys ruokakasvatuksen edellytysten tärkeimmistä kehityskohteista, ja keinoista niiden edistämiseksi.